Spirulina

Civilizácia mení životné prostredie tak rýchlo, že sa mu naše telo nestačí prispôsobiť. Väčšina obyvateľov našej planéty žije v civilizačnom strese. Ten je dôsledkom nesúladu medzi naším organizmom a spôsobom života. V druhej časti článku o zelených potravinách sa venujem chlorelle a spiruline.

Spirulina – komplexná potravina

Táto bielkovina je tak dobre vyvážená, že je 5-krát lepšie stráviteľná ako bielkoviny z mäsa či sójových bôbov. Ďalej sa v nej nachádza taká dokonalá vitamínová a minerálová zmes, akú by človek v laboratórnych podmienkach nedokázal zostaviť. Pritom napríklad beta-karoténu je v spiruline 10-krát viac ako v karotke, v 10 g spiruliny ho nájdeme toľko, ako v 4,5 l mlieka alebo v 14 vajíčkach. Železo v 10 g spiruliny je porovnateľné so 450 g špenátu a navyše sa vstrebáva omnoho lepšie než zo zeleniny či rýb. Vitamínu B12 je v spiruline dvakrát viac ako napríklad v hovädzej pečeni! Obsahuje tiež vitamín E a celý rad enzýmov, ktoré pomáhajú pri trávení.Tým sa však výpočet zďaleka nekončí. Spirulina je bohatý prírodný zdroj rastlinných farbív. Okrem zeleného chlorofylu je ďalšou významnou zložkou spiruliny modrý fytocyanín, účinná fytochemikália proti rakovine. Navyše obsahuje viac ako 15 druhov žltých, oranžových a červených karotenoidov.

Ďalšou nenahraditeľnou skupinou živín, ktoré si telo nedokáže vyrobiť, sú polynenasýtené mastné kyseliny. Z nich popredné miesto zaujíma kyselina gama-linolénová – GLA, ktorej Spirulina obsahuje najviac z celej rastlinnej ríše.

 

Užívaním spiruliny máme istotu, že telu dodáme všetky dôležité základné živiny. Zvlášť vhodná je pre diabetikov, ľudí, ktorí sú vystavení sústavnému stresu, nesprávne sa stravujú, majú tráviace ťažkosti, nadváhu, fyzicky ťažko pracujú a pre športovcov.


http://www.katarinahorak.com/zelene-potraviny-chlorella-a-spirulina/

http://www.pluska.sk/izdravie/zivotny-styl/spirulina-chlorella-chia-prirodny-doping-lepsi-tlak-pamat-aj-sex.html

http://michaelachberger.blog.sme.sk/c/343467/Spirulina-ako-nahrada-masa.html

http://www.modrykonik.sk/spirulina/

http://www.badatel.net/odhalena-pravda-o-spiruline-stari-aztekovia-to-cely-cas-vedeli/

 

Civilizácia mení životné prostredie tak rýchlo, že sa mu naše telo nestačí prispôsobiť. Väčšina obyvateľov našej planéty žije v civilizačnom strese. Ten je dôsledkom nesúladu medzi naším organizmom a spôsobom života. V druhej časti článku o zelených potravinách sa venujem chlorelle a spiruline. - See more at: http://www.katarinahorak.com/zelene-potraviny-chlorella-a-spirulina/#sthash.stbR6I05.dpufCivilizácia mení životné prostredie tak rýchlo, že sa mu naše telo nestačí prispôsobiť. Väčšina obyvateľov našej planéty žije v civilizačnom strese. Ten je dôsledkom nesúladu medzi naším organizmom a spôsobom života. V druhej časti článku o zelených potravinách sa venujem chlorelle a spiruline. - See more at: http://www.katarinahorak.com/zelene-potraviny-chlorella-a-spirulina/#sthash.stbR6I05.dpufCivilizácia mení životné prostredie tak rýchlo, že sa mu naše telo nestačí prispôsobiť. Väčšina obyvateľov našej planéty žije v civilizačnom strese. Ten je dôsledkom nesúladu medzi naším organizmom a spôsobom života. V druhej časti článku o zelených potravinách sa venujem chlorelle a spiruline. - See more at: http://www.katarinahorak.com/zelene-potraviny-chlorella-a-spirulina/#sthash.stbR6I05.dpufCivilizácia mení životné prostredie tak rýchlo, že sa mu naše telo nestačí prispôsobiť. Väčšina obyvateľov našej planéty žije v civilizačnom strese. Ten je dôsledkom nesúladu medzi naším organizmom a spôsobom života. V druhej časti článku o zelených potravinách sa venujem chlorelle a spiruline. - See more at: http://www.katarinahorak.com/zelene-potraviny-chlorella-a-spirulina/#sthash.stbR6I05.dpuf
Civilizácia mení životné prostredie tak rýchlo, že sa mu naše telo nestačí prispôsobiť. Väčšina obyvateľov našej planéty žije v civilizačnom strese. Ten je dôsledkom nesúladu medzi naším organizmom a spôsobom života. V druhej časti článku o zelených potravinách sa venujem chlorelle a spiruline. - See more at: http://www.katarinahorak.com/zelene-potraviny-chlorella-a-spirulina/#sthash.stbR6I05.dpuf

Civilizácia mení životné prostredie tak rýchlo, že sa mu naše telo nestačí prispôsobiť. Väčšina obyvateľov našej planéty žije v civilizačnom strese. Ten je dôsledkom nesúladu medzi naším organizmom a spôsobom života. V druhej časti článku o zelených potravinách sa venujem chlorelle a spiruline.

Ďalšie články s témou zelené potraviny
• Zelené potraviny – nová svetová vlna stravovania

Začnime teda spirulinou. Spirulina alga je vynikajúca potravina, ktorá obsahuje v sušine 65 až 71 percent plnohodnotných bielkovín. Zahŕňa úplné spektrum esenciálnych aminokyselín v optimálnom pomere, čo bežná rastlinná strava neposkytuje.

Spirulina – komplexná potravina
Táto bielkovina je tak dobre vyvážená, že je 5-krát lepšie stráviteľná ako bielkoviny z mäsa či sójových bôbov. Ďalej sa v nej nachádza taká dokonalá vitamínová a minerálová zmes, akú by človek v laboratórnych podmienkach nedokázal zostaviť. Pritom napríklad beta-karoténu je v spiruline 10-krát viac ako v karotke, v 10 g spiruliny ho nájdeme toľko, ako v 4,5 l mlieka alebo v 14 vajíčkach. Železo v 10 g spiruliny je porovnateľné so 450 g špenátu a navyše sa vstrebáva omnoho lepšie než zo zeleniny či rýb. Vitamínu B12 je v spiruline dvakrát viac ako napríklad v hovädzej pečeni! Obsahuje tiež vitamín E a celý rad enzýmov, ktoré pomáhajú pri trávení.

Tým sa však výpočet zďaleka nekončí. Spirulina je bohatý prírodný zdroj rastlinných farbív. Okrem zeleného chlorofylu je ďalšou významnou zložkou spiruliny modrý fytocyanín, účinná fytochemikália proti rakovine. Navyše obsahuje viac ako 15 druhov žltých, oranžových a červených karotenoidov.

Ďalšou nenahraditeľnou skupinou živín, ktoré si telo nedokáže vyrobiť, sú polynenasýtené mastné kyseliny. Z nich popredné miesto zaujíma kyselina gama-linolénová – GLA, ktorej Spirulina obsahuje najviac z celej rastlinnej ríše.

Užívaním spiruliny máme istotu, že telu dodáme všetky dôležité základné živiny. Zvlášť vhodná je pre diabetikov, ľudí, ktorí sú vystavení sústavnému stresu, nesprávne sa stravujú, majú tráviace ťažkosti, nadváhu, fyzicky ťažko pracujú a pre športovcov.

- See more at: http://www.katarinahorak.com/zelene-potraviny-chlorella-a-spirulina/#sthash.stbR6I05.dpuf

Civilizácia mení životné prostredie tak rýchlo, že sa mu naše telo nestačí prispôsobiť. Väčšina obyvateľov našej planéty žije v civilizačnom strese. Ten je dôsledkom nesúladu medzi naším organizmom a spôsobom života. V druhej časti článku o zelených potravinách sa venujem chlorelle a spiruline.

Ďalšie články s témou zelené potraviny
• Zelené potraviny – nová svetová vlna stravovania

Začnime teda spirulinou. Spirulina alga je vynikajúca potravina, ktorá obsahuje v sušine 65 až 71 percent plnohodnotných bielkovín. Zahŕňa úplné spektrum esenciálnych aminokyselín v optimálnom pomere, čo bežná rastlinná strava neposkytuje.

Spirulina – komplexná potravina
Táto bielkovina je tak dobre vyvážená, že je 5-krát lepšie stráviteľná ako bielkoviny z mäsa či sójových bôbov. Ďalej sa v nej nachádza taká dokonalá vitamínová a minerálová zmes, akú by človek v laboratórnych podmienkach nedokázal zostaviť. Pritom napríklad beta-karoténu je v spiruline 10-krát viac ako v karotke, v 10 g spiruliny ho nájdeme toľko, ako v 4,5 l mlieka alebo v 14 vajíčkach. Železo v 10 g spiruliny je porovnateľné so 450 g špenátu a navyše sa vstrebáva omnoho lepšie než zo zeleniny či rýb. Vitamínu B12 je v spiruline dvakrát viac ako napríklad v hovädzej pečeni! Obsahuje tiež vitamín E a celý rad enzýmov, ktoré pomáhajú pri trávení.

Tým sa však výpočet zďaleka nekončí. Spirulina je bohatý prírodný zdroj rastlinných farbív. Okrem zeleného chlorofylu je ďalšou významnou zložkou spiruliny modrý fytocyanín, účinná fytochemikália proti rakovine. Navyše obsahuje viac ako 15 druhov žltých, oranžových a červených karotenoidov.

Ďalšou nenahraditeľnou skupinou živín, ktoré si telo nedokáže vyrobiť, sú polynenasýtené mastné kyseliny. Z nich popredné miesto zaujíma kyselina gama-linolénová – GLA, ktorej Spirulina obsahuje najviac z celej rastlinnej ríše.

Užívaním spiruliny máme istotu, že telu dodáme všetky dôležité základné živiny. Zvlášť vhodná je pre diabetikov, ľudí, ktorí sú vystavení sústavnému stresu, nesprávne sa stravujú, majú tráviace ťažkosti, nadváhu, fyzicky ťažko pracujú a pre športovcov.

- See more at: http://www.katarinahorak.com/zelene-potraviny-chlorella-a-spirulina/#sthash.stbR6I05.dpuf

Civilizácia mení životné prostredie tak rýchlo, že sa mu naše telo nestačí prispôsobiť. Väčšina obyvateľov našej planéty žije v civilizačnom strese. Ten je dôsledkom nesúladu medzi naším organizmom a spôsobom života. V druhej časti článku o zelených potravinách sa venujem chlorelle a spiruline.

Ďalšie články s témou zelené potraviny
• Zelené potraviny – nová svetová vlna stravovania

Začnime teda spirulinou. Spirulina alga je vynikajúca potravina, ktorá obsahuje v sušine 65 až 71 percent plnohodnotných bielkovín. Zahŕňa úplné spektrum esenciálnych aminokyselín v optimálnom pomere, čo bežná rastlinná strava neposkytuje.

Spirulina – komplexná potravina
Táto bielkovina je tak dobre vyvážená, že je 5-krát lepšie stráviteľná ako bielkoviny z mäsa či sójových bôbov. Ďalej sa v nej nachádza taká dokonalá vitamínová a minerálová zmes, akú by človek v laboratórnych podmienkach nedokázal zostaviť. Pritom napríklad beta-karoténu je v spiruline 10-krát viac ako v karotke, v 10 g spiruliny ho nájdeme toľko, ako v 4,5 l mlieka alebo v 14 vajíčkach. Železo v 10 g spiruliny je porovnateľné so 450 g špenátu a navyše sa vstrebáva omnoho lepšie než zo zeleniny či rýb. Vitamínu B12 je v spiruline dvakrát viac ako napríklad v hovädzej pečeni! Obsahuje tiež vitamín E a celý rad enzýmov, ktoré pomáhajú pri trávení.

Tým sa však výpočet zďaleka nekončí. Spirulina je bohatý prírodný zdroj rastlinných farbív. Okrem zeleného chlorofylu je ďalšou významnou zložkou spiruliny modrý fytocyanín, účinná fytochemikália proti rakovine. Navyše obsahuje viac ako 15 druhov žltých, oranžových a červených karotenoidov.

Ďalšou nenahraditeľnou skupinou živín, ktoré si telo nedokáže vyrobiť, sú polynenasýtené mastné kyseliny. Z nich popredné miesto zaujíma kyselina gama-linolénová – GLA, ktorej Spirulina obsahuje najviac z celej rastlinnej ríše.

Užívaním spiruliny máme istotu, že telu dodáme všetky dôležité základné živiny. Zvlášť vhodná je pre diabetikov, ľudí, ktorí sú vystavení sústavnému stresu, nesprávne sa stravujú, majú tráviace ťažkosti, nadváhu, fyzicky ťažko pracujú a pre športovcov.

- See more at: http://www.katarinahorak.com/zelene-potraviny-chlorella-a-spirulina/#sthash.stbR6I05.dpuf
Web stránky: MS Solutions, s.r.o.. CMS od: MS Solutions s.r.o.