Zelený čaj - 550 mg

napomáha spaľovaniu tukov, pomáha liečiť cukrovku, znižuje hladinu cholesterolu a vysoký krvný tlak

Dávkovanie 1 tobolka pred výkonom

 

Zelený čaj má významné zdraviu prospešné vlastnosti, a to hlavne v prevencii rakoviny, hypertenzie, zvýšenej hmotnosti, astmy, zubného kazu, a ďalších závažných chorôb. Zložky zeleného čaju taktiež pomáhajú pri znižovaní nadváhy prostredníctvom antioxidantov, ktoré zrýchľujú metabolizmus. Okrem liečebných účinkov má zelený čaj aj účinky podporujúce sviežosť mysle a oddialenie únavy.

Účinky zeleného čaju

  • Upravuje vysoký krvný tlak, odbúrava škodlivý cholesterol a upravuje pomer LDL a HDL cholesterolu v krvi
  • Napomáha prevencii rakoviny – obsiahnuté polyfenoly účinkujú ako prevencia
  • Posilňuje kosti prostredníctvom fluoridov a flavonoidov, ktoré obsahuje
  • Je silný antioxidant - ocraňuje všetky bunky a teda i orgány pred poškodením
  • Napomáha pri chudnutí - odbúrava tuk v pečeni, čím uvoľňujú viac energie pre svalovú činnosť. Dochádza tak k rýchlejšiemu spaľovaniu.
  • Má povzbudzujúce účinky - obsahuje významný podiel kofeínu (vyšší ako v káve). Preto pôsobí osviežujúco a odporúča sa piť pri vysokej záťaži organizmu a psychicky náročných úkonoch.
  • Pôsobí protizápalovon a antibakteriálne v ústnej dutine, zabraňuje vzniku zubého kazu
  • Čistí organizmus od toxínov, tým že podporuje činnosť obličiek

 

Zelený čaj obsahuje:

  • Vitamíny:
  • C- posilňuje imunitný systém a chráni pred voľnými radikálmi
  • B1 – chráni nervy, podieľa sa na zásobovaní mozgu energiou
  • B2 – pomáha odbúravať tuk a cukor
  • B3 – podieľa sa na látkovej výmene cukrov, tukov, bielkovín
  • B7 – pomáha rastu buniek, vlasov, kože
  • E – spomaľuje starnutie
  • K – je dôležitý pri látkovej výmene kostí, väziva a správnom fungovaní pečene a ľadvín a taktiež pri zrážanlivosti krvi.
  • Alkaloidy (kofeín, teofylín, teobromín)- zodpovedné za psychicdkú i fyzickú sviežosť
  • Minerály a stopové prvky:
  • Draslík – je účinný pri detoxikácii, vplýva na správne fungovanie mozgu a nervov
  • Fluór – chráni pred zubným kazom
  • Horčík – spevňuje kosti a posilňuje zuby
  • Mangán – posilňuje metabolizmus, kosti. Spaľuje tuky, aktivuje dôležité enzýmy
  • Vápnik – posilňuje kosti
  • Zinok – podieľa sa na tvorbe bielych a červených krviniek a pri delení buniek
  • Železo – pomáha vstrebávaniu kyslíka do krvi
  • Saponiny – chránia pred plesňami a ukladaním tuku, znižujú hladinu cholesterolu
  • Silice – pôsobia povzbudzujúco a uvoľňujúco.
  • Flavonoly
  • Triesloviny (pomáhajú pri krvácaní, reume, vysokom krvnom tlaku....)

 

Pozitívne účinky zeleného čaju

Odstraňovanie voľných radikálov

Voľné radikály sú silným oxidačným činiteľom v tele. Sú známe tým, že spôsobujú veľa chorôb medzi nimi aj starnutie a tvorbu vrások. Vznikajú pri vystavovaní ultrafialovému žiareniu, a tiež pri starnutí, fajčeniu a prílišnom pití alkoholu. Ak by ste chceli odstrániť voľné radikály, ktoré sa vo vašom tele vytvára, jedzte potraviny, ktoré majú silný antioxidačný účinok. Medzi dobre známe antioxidanty patrí Catechin a Vitamín C. Zelené čaje obsahujú ako Catechin, tak Vitamín C. Je prospešné ich piť, pretože pomáhajú odstraňovať voľné radikály z tela.

Redukcia cholesterolu

Je známe, že prílišné množstvo cholesterolu spôsobuje artrózu, srdcové záchvaty a mŕtvicu. Ale nie všetky druhy cholesterolu škodia zdraviu. HDL cholesterol má pozitívne účinky na zdravie človeka, zatiaľ čo LDL cholesterol zdraviu škodí. Príliš veľa LDL cholesterolu môže spôsobiť v tele okysličovanie buniek, čo vedie k artróze. Catechin, ktorý je obsiahnutý v čajoch, zabraňuje vytváraniu škodlivého LDL cholesterolu, a preto je vhodnou prevenciou proti artróze. Ale Catechin nemá len túto funkciu, pomáha tiež zvyšovať obsah zdraviu prospešného HDL cholesterolu v tele.

Redukcia tukov

Mnohé štúdie dokázali, že pitie čajov obsahujúcich Catechin podporuje spaľovanie energie ako u ľudí, tak u zvierat. Tiež redukuje tuky v tele a zažívacom systéme. Je dokázané, že Catechin pohlcuje škodlivé látky v pečeni a podporuje metabolizmus.

Antibakteriálne a sterilizačné účinky

Catechin má silné antibakteriálne a sterilizačné účinky na mikróby a baktérie. Je účinný proti vírusovým ochoreniam, a tiež sa dá použiť ako prevencia proti infekciám.

Antivírusové účinky

Štúdie dokázali, že Catechin tiež chráni pred vírusovými ochoreniami. Popíjanie Japonských čajov je vhodnou prevenciou proti chrípke a bežným nachladnutím ako angína, kašeľ, či upchatie nosových dutín. Pomáha zmierňovať príznaky týchto chorôb. Zmierňuje alergie. Ďalšou vlastnosťou Catechinu je zmiernenie príznakov alergií vrátane svrbenia a kýchania.

Vitamín C

Vitamín C, Catechin a vitamín E pracujú spoločne na posilnenie imunitného systému. Tieto tri živiny tiež dopomáhajú ku kráse vašej pokožky, pretože redukujú chyby pokožky, vrásky a poškodenia slnkom. Vitamín C, ktorý sa vyskytuje v zelenom čaji najčastejšie, je rozpustný vo vode a teplo, ktoré sa uvoľňuje pri príprave čaju, neznižuje jeho účinnosť.

Bioflavonoidy

Bioflavonoidy obsiahnuté v zelenom čaji majú pozitívny účinok na zuby a ďasná. Ak chcete zamedziť tvorbe baktérií v ústnej dutine prípadne nepríjemnému zápachu z úst, stačí si vykloktať zeleným čajom po vyčistení zubov.

Minerály

Okrem iného je čaj bohatý na minerály, obsahuje napríklad mangán, draslík a vápnik, čo pomáha alkalizovať krv, regulovať srdcový tep, a tiež budovať silné kosti a zuby.

Kofeín

Nemenné množstvo kofeínu v zelenom čaji zvyšuje schopnosť koncentrácie, bdelosť a energiu. Tiež dopomáha chudnutiu, a to vďaka stimulácii organizmu a jeho miernym diuretickým účinkom. Zelené čaje s vyšším obsahom kofeínu sú Matcha, Gyokuro a Sencha. Zato Houjicha a Genmaicha majú najmenšie množstvo kofeínu.

Upozornenie: Prípravok nie je vhodný pre osoby do 15 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Uchovávajte mimo dosahu malých detí. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť.

Web stránky: MS Solutions, s.r.o.. CMS od: MS Solutions s.r.o.